Projektové nadnárodné stretnutie EUPIN na Slovensku

11.06.2017 12:25

 

Slovenský zväz telesne postihnutých (SZTP) - Okresné centrum Malacky je partnerom medzinárodného projektu European Partnerships for actions involving people ast risk of marginalisation (EUPIN), ktorý je financovaný  prostredníctvom programu Erasmus + Strategické partnerstvá vo vzdelávaní  dospelých.

OC SZTP Malacky pokračuje aj v roku 2017 v realizácii medzinárodného projektu EUPIN.

     V mesiaci január 2017  sa uskutočnilo 3. nadnárodné projektové stretnutie vo Viedni, Rakúsko. Partner z Malaciek bol požiadaný urobiť prezentáciu a workshop o remeslách ručných prácach s papierom v ich aktivitách.  Tieto prezentoval  vo februári vo Viedni, Rakúsko na týždennom workshope.

Aktivity OC SZTP Malacky smerovali k príprave 4. nadnárodného stretnutia v Malackách.   V mesiaci máj nás zasiahla  nečakaná smutná udalosť a to úmrtie PhDr. Márii Chaloupkovej, projektovej manažérky.    Nadnárodné stretnutie v Malackách bolo v konečnej fáze prípravy a štafetu tejto práce prevzala Mgr. Renáta Biksadská.

V dňoch 8. a 9. júna 2017 sa uskutočnilo medzinárodné pracovné stretnutie účastníkov projektu  „European Partnership for actions involving people at risk of marginalization, ”

      Dňa 8.6.2017 v Malackách v priestoroch CVČ Malacky  bolo stretnutie venované ukážkam práce so zdravotne postihnutými, ktoré boli zamerané na získavanie a rozvíjanie zručností, počas posledných dvoch rokoch trvania projektu.  Následne po ukážkach prebehla diskusia k metodike získavania nových zručností a rozvíjanie a zlepšovanie existujúcich, ktoré sú nevyhnutné  pre osoby pracujúce so zdravotne postihnutými  deťmi, mladými ľuďmi a seniormi.  Záverom prvého dňa bolo skonštatované, že táto nastúpená cesta medzinárodnej spolupráce v rámci programu EUPIN, účinne prispieva k výraznému zlepšovaniu problémov začlenenia marginalizovaných ľudí do spoločnosti.

     Dňa 9.6.2017 sa konalo pracovné stretnutie v Bratislave v priestoroch Istropolisu, ktoré bolo zamerané na riešenie pracovných, administratívnych  a ďalších povinností jednotlivých partnerov zapojených  do projektu, ktoré sú nevyhnutné a potrebné vykonať pre úspešné ukončenie projektu v septembri 2017.

     Medzinárodná spolupráca dáva každej partnerskej organizácii  oveľa väčšiu príležitosť učiť sa a spoznať riešenie, programy a metódy, ktoré sú hodné napodobňovania a realizácie, ktoré obohatia  vzdelávanie,  používané metódy práce, a zaručia plnšie a bohatšie spoznanie ľudí, a ich  návrat  do aktívneho života v spoločnosti. 

 

Mária Trenčíková

podpredsedníčka OC SZTP Malacky

 

Fotogaléria  z  podujatia TU!